maanantai 6. maaliskuuta 2023

Pentuesuunnitelmia 2023

 Taas on se aika vuodesta, kun ollaan pentuesuunnitelmien parissa. Tällekin vuodelle suunnitelmia olisi ollut useammallekin parille, mutta harkinnan jälkeen päädyin näihin kolmeen.


Cassiopeia ja Hyperion ovat molemmat viime kesän pentuja. Kummankin pentueen kohdalla oli isoja haasteita ja niistä jäi eloon vain yksi pentu. Jotta saan näiden linjat tulevaisuudessa turvattua, päätin toteuttaa parin jo tänä vuonna. Molemmat ovat todella kilttejä frettejä, Hyperion oikein leppoisa nallekarhu, Cassiopeia sitten taas vähän energisempi ikiliikkuja, mikä vain tasapainottaa pentujen luonnetta. Tämän pentueen pennut sopivat mainiosti ensimmäiseksi fretiksi. Pentujen väreiksi odotan soopelia ja pastellia, puolipitkällä tai lyhyellä karvalla.

Sitruuna on myös oma kasvatti viime kesältä, ja neljästä pennusta päätin pitää sen itse, joten neiti jäi meille isänsä Sakun kaveriksi. Myöhemmin kesällä päädyin vielä hankkimaan uuden kasvatusuroksen Ranskasta, ja Twix liittyi porukkaan. Kumpikin freteistä on kiltti, mutta vauhtia on sitten huomattavasti enemmän kuin Cassiolla saati Hyperionilla. Sitruuna on myös mahdottoman ketterä, ja siinä vaiheessa kun neiti kiipeää itse olkapäälle asti, tietää että on taas aika leikata kynsiä lyhyemmäksi. Molemmat ovat myös mahdottoman kovia höpöttämään, joten juttua näillä kahdella riittää. Pennuista odotan kilttejä ja helppoja, mutta aktiivisia. Ne sopivat myös ensimmäiseksi fretiksi. Pennut ovat pastellin värisiä, joko puolipitkällä tai pitkällä (angora) karvalla.

Kolmanneksi pariksi valikoitui Tosca ja Melkor. Molemmat ovat myös omaa kasvatusta, Tosca 2021 ja Melkor 2020. Tämä pari on myös äärimmäisen kilttejä ja hyvin rauhallisia sylittelijöitä, ja vanhempien luonteet huomioiden pennuista odotan myös rauhallisia ja kilttejä kavereita, mitkä sopivat ensimmäiseksi fretiksi. Pentuja odotan musta soopeli, soopeli tai pastelli värityksellä, saattaa sinne ehkä joku albiinokin eksyä mukaan. Pitkällä (angora) tai puolipitkällä karvalla. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.