tiistai 3. toukokuuta 2022

Onnea, epäonnea ja suunnitelmia

Teran synnytys ei lähtenyt käyntiin toivotusti, joten käytiin eläinlääkärillä hakemassa lääkkeellistä apua. Kun pentuja ei seuraavanakaan päivänä kuulunut, piti Tera keisarinleikata. Syyksi paljastui raju kohtutulehdus ja osa pennuista oli menehtynyt. Emo jouduttiin myös steriloimaan tulehduksen takia. Yksi pieni urospentu kuitenkin selvisi ja toivon mukaan jää linjanjatkajaksi. Poitsu menee sijoitukseen. Lisää kuvia löytyy instasta.

Venuksen pennut sen sijaan syntyivät mallikkaasti ja ajallaan. Seitsemän pentua, kolme urosta ja neljä naarasta. Pennut ovat nyt hieman yli kolmen viikon ikäisiä ja reilun viikon päästä pitäisi silmienkin jo pikkuhiljaa avautua. Otan pentujonottajiin jonkin ajan päästä yhteyttä. Lisää kuvia löytyy instasta.

Titanian astutus ei onnistunut, vaan neiti oli valeraskaana. Uusintayritys on nyt tehty ja toiveissa olisi pentuja kesäkuun alkupuolella.

Päädyin vielä toteuttamaan yhden varasuunnitelmistani, jota olin alustavasti ajatellut ensi vuodelle, mutta kun Teran kanssa kävi niin kuin kävi, ja Titaniankin ensimmäinen yritys epäonnistui paasi Saku treffailemaan Möömöötä. Möömöö on viime vuoden kasvattini, jolla on aivan hulvattoman ihana, ilkikurinen luonne. Tämän parin pennuista odotan kilttejä sekoilijoita, jotka sopivat hyvin myös ensikoteihin. Pennut tulevat olemaan kaikki albiinoja, toiveissa myös niitä pitkäkarvaisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.