Fretit / Our Ferrets

 Nightshade's Cookie Monster's Meringue Madness "Monsteri"
 S. 13.4.2014
soopeli
implantoitu2014 pentueesta halusin pitää itselläni yhden pennun ja meidän iltoja jäi ilostuttamaan 25% hybridipoika Monsteri. Nimestä huolimatta herra on varsinainen halinalle ja pusuttelee antaumuksella.

From 2014 litter I decided to keep a hob. Despite his name Monster is very cuddly bear and loves to give a lot of kisses.

 Nightshade's Cotton Candy "Pörrö"
 S. 12.4.2017
albiino, angora
implantoitu2017 pentueesta meille jäi ainut angora pentu Pörrö. Suloinen ulkonäkö hämää, neidillä on varsin näpsäkkä luonne, mutta siitä huolimatta tullaan hyvin juttuun.

From 2017 litter I kept the only angora kit Pörrö. She is somewhat feisty, so don't be fooled by her cute looks.


Cäpre Furets de la Cöte Ouest "Speedy"
 S. 4.5.2018
musta soopeli solidi, angora
leikkaamatonRio Furets de la Cöte Ouest "Saku"
 S. 19.5.2018
albiino, angora
implantoitu2018 Ranskasta tarttui matkaan kaksi angora poikaa lauman jatkoksi. Speedy ja Saku ovat kaimojensa veroisia sekoilijoita, jotka "tukat hulmuten" reintävät kohelluksista toiseen.Enkelimme / Our angels


Highland Rose "Ruusu"
 S. 29.4. 2009 - 22.10.2016
albiino
implantoituPitkän etsinnän jälkeen löysin kuin löysinkin Englannista albiino tytön. Ruusu on  kaunis, joskin hivenen omapäinen tyttö, mutta tulemme juttuun oikein hyvin vaikka pikku niitinpoistaja vielä välillä puree. 


After long search I managed to find an albino jill from England. Ruusu is really pretty, if a bit hard headed girl and we get along great, even though she still occasionally nips. 

Emeraude de l'île aux furets "Mini"
S. 15.4.2009 - 21.12.2015
suklaa/chocolate

Mini kotiutui meille ranskasta kasvatusfretiksi. Tyttö on pikkuinen mutta suloinen ja todella kiltti pusuttelija luonteeltaan. Tytöllä on suuret silmät ja kovin paljon energiaa; Mini tutkii paljon asioita ja putputtaa melkein taukoamatta.
We picked Mini from France for breeding. The jill is little but really cute, she has a lovely personality and she gives us a lot of kisses. She has very big eyes and whole lot of energy which she spents on inspecting every nook and corner while dooking all the time.
Nappi
S. 15.4.2006 - 20.8.2014
suklaa/chocolate
steriloitu/spayed

Nappi on meidän ihka ensimmäinen fretti, jota odotettiin hartaudella. Kaunis suklaa tyttö muuttikin meille 2006 kesällä Anjalankoskelta. Luonteeltaan Nappi on seurallinen, mutta tyttö tykkää enemmän leikkiä ihmisten kanssa kuin olla sylissä siliteltävänä.

Nappi is our very first ferret. We got this beautiful chocolate jill in summer 2006 from Anjalankoski. Nappi is very social ferret, although she prefers to play with us instead of being cuddled.Nasu
S. arviolta 2006/ approx. 2006 - 14.6.2011
DEW
steriloitu/spayed


     

Noin kuukausi siitä kun Nappi muutti meille, päätimme hankkia sille kaverin ja sattumalta löytöeläinkodissa oli koditon fretti, jonka sitten haimme meille. Alun perin Nasun piti olla poika, mutta tarkemman tutkiskelun jälkeen Nasu osoittautuikin tytöksi, jolla kaiken lisäksi oli kiima. Parin kuukauden arvovaltataistelun jälkeen tytöistä kehkeytyi mitä parhaimmat kaverit. Luonteeltaan Nasu oli äärimmäisen kiltti fretti, joka ei ihmisiä purrut ollenkaan ja viihtyi sylissä rapsuteltavana ja paijattavana.

About month after we got Nappi we decided to get a ferret friend for her and so Nasu, the rescue ferret, moved in. She was the sweetest ferret ever and I can’t imagine how anyone could have abandoned her.ACH’s Black Hawk ”Haukka”
S. 24.5.2008 - 8.8.2012
soopeli/sable


     

Alun perin meille piti tulla vain yksi poika, mutta pitihän sitä saada sitten se neljäs fretti laumaa tasapainottamaan. Haukka onkin ollut mitä mainioin painikaveri Hiskille. Haukka oli myös kiltti poika, joka kyllä uskoi kun sitä komensi, joskin hybridi poika oli niin ketterä ja notkea, ja pääsi kiipeämään mitä mahdottomimpiin paikkoihin (Haukka on löytynyt mm. takan päältä) toteuttamaan uteliasta fretin luonnettaan.

Originally we were supposed to get only one boy, but then I heard about a litter of hybrids and decided to get a challenge. Haukka was very easy ferret but as an incredible climber got to places he really ought not get (e.g. on top of our fireplace). Haukka was also a lot more perceptive and reacts faster than our other ferrets.Näätälän Arcturus ”Hiski”
S. 21.4.2008
musta soopeli/black sable
kastroitu/neutered


     


Hiski tuli meille tasaamaan testosteronimäärää, joskin poitsu osoittautui oikeaksi sohvaperunaksi. Hiski viihtyykin paljon sylissä paijattavana, silloin kun ei ole painimassa Haukan kanssa tai kaivamassa sohvaan reikiä. Luonteeltaan Hiski on kiltti poika, mutta ajoittain herra on kovin, kovin itsepäinen.

Hiski is a couchpotato and also very kind ferret. He likes to be held a lot, when he’s not playing with Haukka or digging holes in our couch.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.