keskiviikko 26. tammikuuta 2022

Pentuesuunnitelmia 2022

 Johonkin on taas vuosi huvennut, ja on aika julkaista uusia pentusuunnitelmia. Korona varjotaa kaikkea edelleen, joten ollaankin elelty aika hiljaiseloa kotosalla ja kaikki vierailut ja fretteihin tutustumiset on olleet jäissä, ettei fretteihin vain tarttuisi korona tai muutkaan taudit. Keväämmällä sitten toivonmukaan jo voikin vapaammin taas ottaa vieraita ja ehkä jopa frettitapahtumatkin taas voidaan aloittaa.


Vuodelle 2022 on kolme pentuetta suunnitelmissa. Kaikista pnnuista odotan kilttejä ja helppoja ja ensifreteiksi sopivia. Tavoittena on tänäkin vuonna saada täydellisellä/normaalilla nenällä varustettuja pitkäkarvaisia (angora) pentuja. Viime vuonna niitä tuli kahteen pentueeseen, joten sillä saralla on kasvatustvoittita saavutettu :) Tälle vodelle on myös mitti pentue suunnitelmissa, edellisistä sukkalapsista onkin jo kolme vuotta vierähtänyt.


Titania & Saku
Tältä parilta odotan pitkä- ja puolipitkäkarvaisia soopeli/albiino pentuja. Saku on aivan mahdottoman ihana pitkäkarvainen alpparipoju, joka mestarillisesti kiipeilee paikkoihin ja karkaa playpenistäkin sujuvasti. Poju on kuitenkin todella kiltti hassuttelija. Titania on myös kiltti, mutta määrätietoinen, kaunis ja sopusuhtainen tyttö, ja se oli todella hyvä emo 2020 pentueelleen.


Venus & Bruce
Brucella on ikää jo 7 v, mutta edelleen poitsu on hyvässä iskussa, eikä ikä haittaa menoa laisinkaan! Ehkä kiltein tuntemani frettiherra, jolta toivon kovasti jälkikasvua. Venus on viime vuonna Ranskasta saapunut frettineiti, joka on myös kiltti ja helppo tapaus. Näiltä odotan lyhyt ja puolipitkakarvaisia pastelli/albiino pentuja, kompaktissa koossa.

Tera & Sakari
Sakari on hurmaava mittipoju, joka on isänsä puolelta omia linjojani jo vuosien takaa. Tätäkään herraa ei ole huonolla luonteella siunattu, ja poju onkin kaikkien kaveri ja kova poika pusuttelemaan. Tera on viime kesän pentueesta suklaa tyttö, ja myös omia linjojani jo pidemmällä ajalla. Vauhtia neidillä riittää, mutta jälkeläisistä odotan helppoja naperoita. Väreinä soopeli/suklaa, ja osalle pennusita tulee mitit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.